bokmania

Direktlänk till inlägg 18 juni 2012

House of night bok 1 Vampyrens märke av P.C. Cast & Kristin Cast

Av Moa Andersson - 18 juni 2012 18:17

                                                                          Vampyrens märke


Välkommen till Zoey Redbirds värld!


Den är väldigt lik vår egen vardag, man går i skolan, fikar med kompisar eller har en nördkväll med Star Wars-filmer.


Men det är också en värld där vampyrer lever helt öppet (japp, de är sjukt snygga), och fruktansvärda saker lockas upp ur underjorden.

En värld med mycket magi, kärlek och död! "Precis när jag trodde att min dag inte kunde bli värre fick jag syn på den döda killen som stod vid mitt skåp."

Och det räcker så klart inte med att han bara står och hänger vid Zoeys skåp, det är verkligen henne han väntar på. Och han är ju inte död egentligen. Han är odöd, eller omänsklig.

Hans uppgift är att spåra upp tonåringar med ett speciellt anlag i sitt DNA, blivande vampyrer. Han sätter vampyrens märke i Zoeys panna som tecken för alla att hon nu tillhör natten. 

Det finns ingen väg tillbaka till ett mänskligt liv. Zoey måste snarast möjligt ta sig till ett Nattens hus där man fysiskt förändras till vampyr under några år. Om man klarar förändringen. Alla gör inte det, kroppen kan också stöta bort den. Och då dör man.


Det här är första delen av House of night serien. Jag måste säga att när jag läste dom första sidorna tyckte jag att den verkade rätt skum. Den var lite tråkig sådär i början, hände inget speciellt. Den blir dock bättre framåt slutet och det var tur för det gjorde så jag köpte uppföljaren. Zoeys val kan man verkligen störa sig på ibland. Men men, något måste man störa sig på haha. Jag gillar att hon står sin mormor väldigt nära, det borde fler göra! Ursäkta om den här recensionen inte blev så bra för mitt huvud börjar verkligen att göra väldigt ont så orkar inte tänka så mycket. Ledsen!

 
 
Ingen bild

Någon en spiraltrappa ner

18 juni 2012 23:55

Inget att be om ursäkt för, din redogörelse för själva innehållet i början var grymt bra. Gav mig som läser din recension en bra och konkret syn på boken. Vad man i andra halvan kan sakna var väl att man egentligen inte förstår vad du tycker om boken i sig, så jag ser fram emot nästa recension.

 
katarina

katarina

19 juni 2012 10:42

Hejsan!
Riktigt bra blogg & jag som älskar att läsa, så är det en prefekt blogg att kolla in på!

& den dära boken är riktigt grymt, Jag har läst 5 av böckerna & de går inte att sluta läsa. & de är som du säger i början vad de lite segt.
Som sakt en riktigt bra blogg ! :)

http://yoouandmeeforever.bloggplatsen.se

Moa Andersson

19 juni 2012 13:13

Tack! Det värmer verkligen att få höra :D

 
Sandra

Sandra

19 juni 2012 16:42

Jättebra blogg men tyvärr har jag redan läst HON och VA så det är inget nytt men ändå jättebra blogg och jag undrar om du vill göra ett länkbyte?
/ Kram Sandra

http://Vampyrsystrarna.bloggplatsen.se

Moa Andersson

19 juni 2012 17:03

Tack! och visst :D

 
Lisa Torle

Lisa Torle

5 juli 2012 12:37

Verkar som en bra bok ;) Jag gillar vampyrer ;)
Kram TheLisaT

http://www.TheLisaT.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Moa Andersson - 28 september 2012 02:16

Jag får be om ursäkt att jag inte har uppdaterat med nya recensioner på någon månad, har nämligen inte läst ut någon mer bok. Så kan då inte skriva recensioner, kunde inte läsa mycket heller då jag har haft mycket att göra med skolan och har varit så...

Av Moa Andersson - 28 september 2012 02:03

                                                                            Ni alla har ju sett ''Skönheten & odjuret'', det här är en modern verison som utspelar sig i New York. Den handlar om en kille vid namn Kyle Kingsbury som är otroligt arro...

Av Moa Andersson - 17 juli 2012 21:34

                                                                                Ever har överlevt det ofattbara. En otäck olycka har tagit livet av hennes familj. Efter olyckan kan den 16-åriga flickan se auror, höra tankar, och veta en persons h...

Av Moa Andersson - 15 juli 2012 18:39

                                                                         Amanda Devereaux har en helt galen familj. Hennes mor och syskon är häxor och medier, och hennes tvillingsyster är vampyrjägare. Det gör att Amanda längtar efter ett lugnt,...

Av Moa Andersson - 13 juli 2012 20:08

                                                                             Grace borde vara lycklig. Det har gått flera månader sedan de lyckades bota Sam och han har klarat sig genom hela vintern utan att förvandlas till varg. Så hon borde v...

Translate

Presentation


Jag heter Moa och är en tjej på 16 vintrar. Jag älskar böcker och här kommer synas mest bokrecenssioner, men också mycket annat. Jag har andra intressen som hästar, hundar, djur, natur & musik :)
Det är bara och fråga om ni vill veta något mer!

Fråga mig

9 besvarade frågor

Omröstning

Tycker ni om böcker?
 Ja, jag älskar böcker
 Nej, inte min grej

Läser just nu

Kontakt

moahundar@hotmail.com

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Gästboken

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards